They call it dance. I call it life.

Sushi valmistamine

13621856_1165428420146061_601433570_o

Hei!

 

Eelmine nädal oli mul täiesti trennide vaba, sest suutsin sedasi haigeks jääda, et olin terve nädala siruli. Pühapäevaks suutsin oma jõuvarud enam-vähem kokku koguda ja kuna söögiisu oli ka tagasi, siis otsustasin, et teen selle jubeda nädala lõpuks omale maitsvat süüa ja samuti saaksin ka ühe suve eesmärkidest tehtud 😄. Kuna mina ise ei olnud kunagi sushit teinud, siis palusin appi oma ema. Ega tema ka suur sushimeister ei ole, aga mõned korrad on enne teinud ja koos on ju lõbusam ikkagi ka teha ☺.

Otsustasime erinevaid rullikesi keerata ja õhtuks omale sõbrad külla kutsuda. Arvan, et retsepti pole mõtet siia kirjutada, sest terve internet on täis õpetusi ja ma ise ka uurisin erinevaid blogisid enne kui alustasin. Nii palju sain aru, et ükskõik mida sa plaanid kokku keerata, siis kõige aluseks on õigesti keedetud riis. Kui see õnnestub, siis sisu on juba enda maitse järgi ja siin väga eksida ei saa. Õnneks minul riis õnnestus. Kas siis oli see algaja õnn või empsu eelnev kogemus, sest eks ta ikka juhendas minda natuke kõrvalt ☺.

Võtsime plaaniks, et teeme kana tempurat, küpsetatud makisid, makisid, uramakisid ja sushit lõhega. Sisuks kasutasime lumekrabi, avokaadot, kurki, lõhe, kana, toorjuustu, kalamarja paprikat ja wakame salatit. Need olid ained, mida siis erinevate rullide vahel miksisime ☺.

13730546_10209146595514558_362341611_o13709647_10209146595034546_1812256969_o

Alguses keetsime riisi ja valmistasime kõik ained kausikestesse valmis, et oleks hea kohe rullimisel võtta. Ütleme nii, et alguses ei tahtnud mul see rullimine hästi välja tulla ja ema pidi ikka appi tulema aga viimased rullid tulid küll päris ilusad. Mõnusad ponksud ja seisid ilusti koos ka ☺.

Tempura ja küpsetatud makid olid ka minu ema jaoks täiesti uued asjad ja nende valmistamise kohta tegime ka enne internetis eeltööd. Küpsetatud maki tuli väga ilusti välja ja maitses ka hästi. Panin toore kala maki peale koos väikese törtsu majoneesiga ja siis kuumutasin põletiga kuni kala oli pealt küps. Nämm! ☺

13735391_1165422566813313_841250264_n13699474_1165428396812730_429808569_o

Kahjuks kana tempura jälle väga ei õnnestunud. Ostsin valmis tempura taigna pulbri. Kas segasin valesti või lasin sellel kaua seista, aga kui maki rulli taignasse pistsin ja siis õlisse, siis voolas see kõik ära ja ei tulnud päris see nagu oleks pidanud. Kuigi pärast söömisel ei olnud maitsel väga viga, siis Sushi Plaza kana tempuraga võrrelda seda ei saanud 😀

Kokkuvõtteks tuli meil mitu vaagnat sushit ja külalised kiitsid ning olid rahul ☺. Usun, et kui teinekord on vaja suuremale seltskonnale pakkuda sushit, siis võiks jälle teha, aga iseendale vist vaaritama enam ei hakkaks :D. Las professionaalid teevad ja mina naudin!

Igal juhul oli tore päev ja üks asi jälle ära proovitud!

 

Ikka head!

Victoria